Baby uitvaart (tot 24 weken zwangerschap)

Als je je kindje gaat verliezen door een miskraam of vroegtijdige geboorte, word je overspoeld door verdriet. Helaas moet je dan ook beslissen hoe je afscheid gaat nemen van je kindje. Het is goed om te weten dat er meer mogelijk is dan je misschien denkt.

Een kindje dat geboren wordt voor de 24e zwangerschapsweek (en niet langer dan 24 uur geleefd heeft) mag je begraven of laten cremeren, maar dit is wettelijk niet verplicht.
Er zijn meerdere mogelijkheden om afscheid te nemen van je kindje;

Je kindje in het ziekenhuis achterlaten

Je kunt ervoor kiezen om je kindje,  vanuit het ziekenhuis, samen met andere baby’s te laten cremeren . Bij deze keuze is het niet mogelijk om bij de crematie aanwezig te zijn en om het as van je kindje te krijgen.

Je kindje zelf begraven

Je mag je kindje op een plek begraven die jij graag wilt, bijvoorbeeld in je tuin. Wel moet je rekening houden dat als je gaat verhuizen je je kindje moet meenemen of aan de nieuwe bewoners moet melden dat je je kindje in de tuin hebt begraven. Je kunt je kindje ook ergens in de natuur een mooi plekje geven maar daar mag dan geen grafmonumentje op geplaatst worden.

Je kunt je kindje ook een plekje geven op de begraafplaats. Daar kan wel een grafmonumentje bijgeplaatst worden. Overleg over mogelijkheden en kosten met de begraafplaatsbeheerder van de begraafplaats van je keuze.
Vergeet niet om de verklaring van de arts of verloskundige mee te nemen.

Je kindje laten cremeren

Je kunt de crematie van je kindje zelf regelen. Overleg hiervoor met de medewerker van het crematorium wat de mogelijkheden en de kosten zijn. Vergeet niet om de verklaring van de arts of verloskundige mee te nemen.

Kleur Kinderuitvaart

Kleur Kinderuitvaart wil graag dat elke ouder de mogelijkheid heeft om op een mooie, passende, liefdevolle manier afscheid te nemen van zijn/haar kindje. Ik kan je ondersteunen bij wat je eigenlijk niet wilt; afscheid nemen van je kindje.

Bel vrijblijvend voor een kostenbegroting als je je kindje wilt begraven of cremeren
06 – 414 45 703.

Meer informatie: