Baby’s

Ervaringen van ouders
Kleur Uitvaart begeleidt begrafenissen en crematies van baby’s, kinderen, jong volwassenen en jonge ouders. Een afscheid dat door zijn vorm, kracht moet geven voor de toekomst.
Kleur Uitvaart zorgt voor een bijzondere en betrokken afscheid door goed te luisteren naar de wensen. Deze wensen worden ingepast zodat er op een heel persoonlijke wijze afscheid genomen kan worden.

Lees hieronder enkele ervaringen van ouders voor wie Kleur Kinderuitvaart het laatste afscheid van hun baby heeft mogen verzorgen.

Ervaring begrafenis Lotte Roos

Door Claudia haar liefdevolle en praktische aanpak, werd het afscheid van onze dochtertje Lotte Roos dragelijker. Claudia heeft ons vanaf het overlijden tot na de begrafenis op prettige wijze door het proces heen geleid en gezorgd voor alle praktische zaken. Claudia voegt zich makkelijk in binnen een familie en heeft oog voor iedereen. Hierdoor leek het alsof we haar al jaren kenden.

Doordat Claudia zich bezig hield met alles om de uitvaart heen, konden we afscheid nemen op onze eigen wijze, dicht bij ons gevoel.

Ouders en grote zus van Lotte Roos Uitvaart Lotte Roos

——

Ervaring newborn Bram

Toen ons zoontje Bram vlak na zijn geboorte geheel onverwachts overleed hadden we geen idee wat er allemaal op ons afkwam en waar we moesten beginnen om zijn afscheid te regelen.

Een familielid zocht voor ons uit welke uitvaartondernemingen er in onze regio waren die gericht zijn op baby’s en kinderen. We kozen voor Claudia. Een grote gok, want tijd om rustig om ons heen te kijken met wie we een klik zouden kunnen hebben was er niet.
Maar wat zijn we blij dat we voor Claudia hebben gekozen. In een tijd vol verwarring, ongeloof en verdriet heeft zij ons ontzettend goed gesteund en begeleid. Met veel respect en betrokkenheid heeft Claudia ons geholpen om alle (on)mogelijke keuzes rondom het afscheid van Bram vorm te geven. Daarbij beperkt ze zich niet alleen tot de zakelijke regeldingen, maar helpt ze waar nodig ook met veel praktische zaken, zoals het verven van het mandje en het schrijven van de enveloppen.
Daarnaast heeft ze ook veel oog gehad voor ons als persoon, ons verdriet en ook voor onze dochter van 2,5 jaar.

Dankzij Claudia hebben we afscheid kunnen nemen van Bram op een manier die bij ons past en die Bram verdient.

Dankjewel Claudia, voor alles wat je voor ons hebt gedaan!

——

Ervaring kinderuitvaart Lucas

Lieve Claudia, mooi mens
Je vroeg aan mij om een stukje te schrijven voor je website, met onze ervaringen, dit doe ik uiteraard met Liefde.

We wisten dat onze lieve Lucas thuis kwam om te sterven, we wilden daarom alvast een draaiboek klaar hebben liggen, voor het zover was.

We wilden iemand hebben die kinderuitvaarten doet en niet een volwassen uitvaart. Diegene vonden we in jou, Claudia. De klik was er meteen.

Je kwam al bij ons thuis toen ons kleine mannetje nog in ons midden was, dit was voor jou ook wel even wat anders, meestal kom je bij de mensen als ze al overleden zijn. Zo konden we in alle rust onze uitvaart voor bereiden. Hierin was je een grote steun. Je zocht voor ons uit wat de begraafplaatsen kosten, je zorgde voor de proefdruk van het overlijdenskaartje, je hebt de binnenbekleding gemaakt van het kistje, die mijn broers voor onze lieve schat hadden gemaakt. Jij zorgde ervoor dat de verf werd getest, die de kinderen hebben gebruikt om het kistje mooi te versieren.
Kortom je bent een duizendpoot.

Onze lieve Lucas, werd zelfs nog 1 jaar, wat we niet hadden durven hopen, dus werd er door jou ook nog aan hem gedacht. Toen 7 december dan toch de dag was, dat onze kleine lieve schat het leven liet, was jij er voor ons. Hij mocht in zijn eigen bedje blijven liggen en niet op een koude plaat liggen, zodat onze andere kinderen hem gewoon nog konden knuffelen en aanraken, zodat hij niet ijskoud zou zijn. We konden meteen het draaiboek open doen. Wat was dit fijn. We konden zo alle aandacht voor de andere kinderen hebben en het bezoek wat langs kwam.
De uitvaart was er 1 die Lucas had verdient, onze dappere strijder. Wat was het mooi, dat hij het grafje in gedragen kon worden, dat er geen touwen aan te pas hoefden te komen, maar er was een trapje gemaakt, zodat mijn broers onze lieve schat het graf in konden dragen. Na een tijdje kwam je nog even bij ons langs om te vragen hoe het allemaal was verlopen. Onze andere kinderen werden ook niet vergeten, daar had je ook alle aandacht voor. Fantastisch.

Onze lieve Lucas missen we nog elke dag enorm, maar hoe jij het samen met ons hebt gedaan is in 1 woord geweldig. We willen dit anderen mensen ook zeker aanraden, als ze in deze verdrietige omstandigheden terecht komen.

Tot op de lichtjes dag op 14 december
Lieve groet

Albertus en Dorothea en onze kinderen Dineke, Robert en Nathalie Veenstra

——

Ervaringen afscheid Lars

‘Lieve Claudia,

….Je hebt ons zo enorm geholpen om iets moois te maken van het afscheid van Lars. Ons over de juiste dingen na laten denken en ons alle ruimte gegeven om er iets van ons drieën, ons gezinnetje van te maken. We kijken met een goed gevoel terug op de dag dat we Lars zijn lijfje hebben
toegedekt. Heel veel dank hiervoor.

Veel liefs, Patrick en Yvonne’