Kleur Uitvaart logo blog

Blog

Hoe wil jij je uitvaart vorm geven, wie wil je hiervoor uitnodigen, wil je begraven of gecremeerd worden? Hoe wil je de eventuele kinderen betrekken bij je afscheid en uitvaart?

Hoe wil jíj je uitvaart?

Hoe wil jíj je uitvaart?
Hoe wil jij je uitvaart vorm geven, wie wil je hiervoor uitnodigen, wil je begraven of gecremeerd worden? Hoe wil je de eventuele kinderen betrekken bij je afscheid en uitvaart? Allemaal vragen waar je zelden over nadenkt als je nog midden in het leven staat. Maar wat als jou wat overkomt en je geliefden je uitvaart moeten regelen? Weten zij wat jij wilt? Door bij leven, stil te staan bij de dood, heb je de gelegenheid aan jouw uitvaart je eigen wensen mee te geven. Zodat het een persoonlijk afscheid wordt dat recht doet aan jou, wie jij was.

Nadenken over je eigen dood
Het is niet makkelijk om over je eigen dood na te denken. En als je er wel over nadenkt, weet je waarschijnlijk niet wat er allemaal mogelijk is. Daarom heeft Kleur Uitvaart een wensenboekje samengesteld.  Door het invullen van dit boekje kun je voorkeuren aangeven voor de uitvoering van jouw uitvaart.

Voor wie is het wensenboekje bestemd?
Het boekje is vooral bestemd voor jezelf en je directe nabestaanden. Je kunt het invullen als je nog midden in het leven staat maar ook als je weet dat je einde nadert. Door je wensen op te schrijven geef je  duidelijkheid in een periode die vaak beheerst wordt door verdriet en de vraag ‘wat zou jíj graag gewild hebben’. Dit boekje geeft je de gelegenheid aan jouw uitvaart je eigen wensen mee te geven en dit bespreekbaar te maken met je geliefden. Het wordt dan een persoonlijk afscheid dat recht doet aan jou en past bij je kinderen, partner en andere dierbare nabestaanden.

Keuzes en nog meer keuzes
Het Kleur wensenboekje biedt je de mogelijkheid je wensen voor je uitvaart op te schrijven. Natuurlijk hoef je niet bij alle onderwerpen direct een keuze te maken. Het laat zien wat er allemaal mogelijk is. Aan jou de keuze het in te vullen, er nog eens over na te denken, te herschrijven of de keuze over te laten aan je nabestaanden.

En dan?
Kleur Uitvaart raad je aan je het wensenboekje aan iemand te geven die je vertrouwt of hem/haar te vertellen waar ze jouw wensen kunnen vinden. Je kunt denken aan je partner, kinderen, familieleden, vrienden maar ook een notaris en/of Kleur Uitvaart.

Dit wensenboekje is een basis waar vanuit gedachten kunnen ontstaan. Natuurlijk wil ik in een persoonlijk gesprek je verdere uitleg geven en eventueel ideeën aan de hand doen.

Een mooi afscheid geeft troost voor de toekomst.

Dit is een blog geschreven voor Kleur Uitvaart. Vanuit Kleur Kinderuitvaart hebben we het initiatief opgepakt om een wensenboekje voor kinderen/jongeren te schrijven. De verwachting is dat dit wensenboekje in het najaar van 2018 verschijnt. Wil je hierover op de hoogte gehouden worden, stuur een berichtje naar info@kleurkinderuitvaart.nl

Lees hier meer blog berichten