De Dromenvanger

Waar haal je zo snel een boek vandaan waar in kinderlijke taal staat wat cremeren is? Of hoe kun je je zoon betrekken bij het afscheid van zijn zusje?

Kleur Uitvaart heeft de troostdoos ‘De Dromenvanger’ samengesteld. De Dromenvanger is een doos met troostende, begeleidende informatie voor kinderen die geconfronteerd worden met het overlijden van een broer, zus of ouder.  In deze doos  zitten boekjes en andere materialen die ouders, opa’s, oma’s en vrienden helpen om in gesprek te gaan met een kind of jongere kort na het overlijden van een zus, broer of ouder.  De materialen kunnen helpen bij het bespreekbaar maken van moeilijke  onderwerpen. Een eerste stap in verliesverwerking.

De troostdoos kent drie varianten: voor kinderen t/m 4 jaar, voor kinderen in het basisonderwijs en één voor jongeren vanaf 12 jaar.  De inhoud is met medewerkers van In de Wolken en ervaringsdeskundigen  samengesteld. Wat zit er o.a. in: (doe) boekjes voor kinderen, boeken voor ouders, een dromenvanger, kleurplaten, verwijsadressen, suggesties om kinderen te betrekken bij het afscheid en natuurlijk een doos met tissues. De Dromenvanger kan kosteloos geleend worden door gezinnen waar Kleur Uitvaart de begeleiding verzorgt.

Wat doet de dromenvanger in de doos?
De dromenvanger komt oorspronkelijk van de indianen uit Noord-Amerika. In de nacht zijn overal om je heen dromen. Goede dromen en slechte dromen. Tijdens de nacht komen de dromen die bij je horen naar je toe. De goede dromen glijden door de dromenvanger heen maar de slechte dromen blijven er in hangen. Als de zon ‘s morgens op komt zullen je slechte dromen die in de dromenvanger gevangen zitten opdrogen en vervliegen door de morgenzon. De goede dromen blijven bij je.

De dromenvanger uit de ‘Dromenvanger-doos’ mag geleend worden om in de slaapkamer op te hangen om hopelijk alle slechte dromen te vangen.

Meer informatie: