logo Kleur Uitvaart

Jonge Gezinnen

Het overlijden van een ouder is voor jonge kinderen erg ingrijpend. Kinderen verliezen meer dan alleen degene die overleden is. Allerlei vertrouwdheden vallen weg.

Ik heb ervaren dat het belangrijk is om kinderen al vanaf jonge leeftijd te betrekken bij het afscheid op een manier die bij hen past.  Als je kind een taak krijgt voor of tijdens de uitvaart, voelt hij/zij zich erbij betrokken. Je kind kan dan ervaren dat een verdrietige periode tegelijk ook heel bijzonder kan zijn.

Kleur Uitvaart heeft de troostdoos ‘De Dromenvanger’ samengesteld. In deze doos zitten boekjes en andere materialen die de ouder, opa’s, oma’s en vrienden helpen om in gesprek te gaan met een kind of jongere kort na het overlijden van een ouder. De materialen (o.a. boekjes, kleurplaten, dromenvanger, verwijsadressen, praktische tips) kunnen helpen bij het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen. Een eerste stap in het verweven van het verdriet in hun jonge leven.

Kleur Uitvaart neemt als je dat wilt, contact op met de peuterspeelzaal of de school om voorlichting te geven of deelname aan de afscheidsbijeenkomst te bespreken.

Een mooi afscheid geeft troost voor de toekomst.

Meer informatie: