Kinderen en (jong) volwassenen

Ervaringen van ouders

Kleur Uitvaart begeleidt begrafenissen en crematies van baby’s, kinderen, jong volwassenen en jonge ouders. Een afscheid dat door zijn vorm, kracht moet geven voor de toekomst.
Kleur Uitvaart zorgt voor een bijzondere en betrokken afscheid door goed te luisteren naar de wensen. Deze wensen worden ingepast zodat er op een heel persoonlijke wijze afscheid genomen kan worden.

Lees hieronder enkele ervaringen van ouders voor wie Kleur Uitvaart het laatste afscheid van hun kind, partner of ouder heeft mogen verzorgen.

Ervaring afscheid jong volwassene Veronie

Ongelooflijk wreed en pijnlijk is het als een ouder een kind moet verliezen.
Onze Veronie was jarenlang zeer depressief, heeft meermaals pogingen gedaan zich van het leven te beroven. Ze heeft ook heel erg haar best gedaan om te genezen van haar depressie.
Als dan uiteindelijk dit niet lukt en ze komt te overlijden, dan denk je dat je een beetje voorbereid bent, omdat je dit moment al zo lang hebt gevreesd.
Dat is niet zo, je bent hier nooit op voorbereid.
En waar ik ook niet op voorbereid was, was dat er bij een overlijden ook een uitvaart geregeld moet worden.
Toen we daar voor kwamen te staan moest ik aan Claudia denken. Ik ken Claudia via een andere weg al heel erg lang. Ik wist dat ze gespecialiseerd is in kinderuitvaarten. Veronie was niet meer in de kinderleeftijd en ik heb een kort moment getwijfeld of ik Claudia wel kon benaderen. Maar ik zal nooit vergeten de warme en spontane reactie waarop ze zei: “Maar natuurlijk wil ik deze uitvaart voor jullie regelen!!”
Vanaf dat moment heb ik met een gerust hart alles aan haar over kunnen laten. We hebben op een hele goede manier afscheid van Veronie kunnen nemen……..daar kregen we tijd en gelegenheid voor, omdat al die andere zaken in de vertrouwde handen van Claudia waren. Ze heeft ons geholpen een afscheid te regelen die bij Veronie en bij ons past.

Claudia dank je wel voor je warme meeleven en je praktische instelling!

—-

Ervaring herdenking tiener Max

Na een tweeëneenhalf jaar durende ziekteperiode is onze zoon Max op 13 jarige leeftijd overleden.
Bij zo een verdrietige gebeurtenis heb je wel wat anders aan je hoofd dan een uitvaart regelen.
Na enig speurwerk besloten we Claudia in de arm te nemen.

Claudia was vanaf het eerste moment zeer betrokken. Wij mochten onze ideeën en wensen kenbaar maken.
Gezien de grote betrokkenheid van het hele dorp wilden wij een uitvaart waar het dorp bij betrokken was en een uitvaart in kleine kring.
Voor Claudia een behoorlijke opgave, maar er was weinig wat Claudia niet voor elkaar kreeg.
Het mooiste was dat Max thuis in zijn eigen bed bij ons was tot het moment van de uitvaart.

Een herdenkingsdienst in de plaatselijke sporthal waar bijna 500 mensen bijeen waren.
Ruimte voor onze eigen invulling, grote inbreng van de school van Max, sprekers en onze eigen muziekkeuze. Aansluitend een onvergetelijke “ride out” door CS riders naar het crematorium voor een kleine groep genodigden, waar een korte plechtigheid plaats had en waar we uiteindelijk als gezin alleen afscheid van Max namen.

Een onvergetelijke dag voor een onvergetelijke jongen

Bedankt Claudia, bedankt.

Uitvaart Max te Gieten (Drenthe)
Uitvaart Max te Gieten (Drenthe)

Uitvaart van Max, een 13 jarige kanjer (foto: Erik Riensema)

“Max wilde nooit in het middelpunt staan maar zo’n afscheid met zoveel motorrijders had hij prachtig gevonden”.
———

Ervaringen uitvaart broertje Luc

Toen we te horen kregen dat onze zoon en broertje ongeneeslijk ziek was en binnen enkele maanden zou overlijden, moesten we met elkaar na gaan denken over onze ergste nachtmerrie; het afscheid van Luc. Wij wilden graag met iemand in zee gaan die ervaring had met kinderuitvaarten en na wat zoeken kwamen we bij Claudia terecht. Eerst telefonisch contact gezocht en het was gelijk een fijn en open gesprek. Al tijdens de ziekte van Luc is Claudia bij ons thuis geweest en hebben we samen met Luc de dingen doorgesproken.
De blauwe kist, de voetbalknoppen, de papieren lantaarns gemaakt door zijn klasgenoten, allemaal ideeën waar we zonder Claudia nooit opgekomen zouden zijn. Het boekje met persoonlijke laatste wensen wat we van Claudia kregen en samen met Luc besproken hebben heeft ons punten doen bespreken waar we anders niet aan gedacht zouden hebben. Dat heeft er voor gezorgd dat de uitvaart van Luc ook echt zijn uitvaart is geworden, ondanks dat het afscheid zo ongelooflijk verdrietig was hebben wij en iedereen om ons heen het als heel bijzonder ervaren. Alhoewel er enorm veel dingen op ons afkwamen na het overlijden van Luc, heeft Claudia alles wat zij kon regelen voor ons uitgezocht en geregeld en dat heeft zij op een respectvolle manier gedaan, rekening houdend met onze wensen. Wij hebben het contact als erg prettig ervaren.

Rob, Monique, Esther en Iris

——————-